Möt grundaren av Uskees, Paul Clapham | Podcast för herrkläder

Paul Clapham, Founder of Uskees, looking down at dog.

I ett färskt avsnitt av Menswear Style Podcast pratar Uskees grundare, Paul Clapham med Peter Brooker, livsstilsredaktören för The Menswear Style Podcast, om hans bakgrund inom modedetaljhandel och e-handel, och hur hans "byggda för att hålla" arbetskläder varumärke föddes.

”Jag har varit i detaljhandeln i många år. Jag arbetade direkt för Levi Strauss och skötte ett antal av deras största butiker under några år och började sedan med internethandel för cirka 10 år sedan. Jag hade sedan en glödlampa i duschen en dag, jag undrade om jag kunde sälja jeansbyxor på internet och importerade några från Amerika. Med tiden byggde vi upp försäljning, men det var alltid en sovrumsaffär. Det blev ett lopp mot botten eftersom marknadsplatsen blev mer och mer översvämmad. Så jag började fundera på hur vi kunde diversifiera, hur vi kunde överleva på längre sikt och hur vi kunde bygga något som var för oss. Vi hade alltid sålt märken som Carhartt och Dickies, så jag har alltid varit bekant med arbetskläder, och jag gillar enkelheten i det. Jag är inte särskilt högmodemänniska, och jag följer inte särskilt trender."

"Det är vad jag alltid har tyckt om med arbetskläder, den enkla estetiken passar min personlighet. En dag bar en vän till mig en väldigt enkel kinesisk arbetsjacka som han fick från en vintagebutik. Den var inte särskilt glamorös, men det var riktigt snyggt och enkelt. Så fort jag såg det tänkte jag, det är vad vi kan göra, vi kan skapa kläder som passar för ändamålet och enkla. Vi är baserade i Manchester och ett av Manchesters nyckelområden är klädgrossist- och internetföretag. Jag gillar inte idén med engångskläder; jag gillar inte tanken på att saker kan slängas efter ett par användningar. Idén med fast fashion har varit relativt ny. Jag vill att försöka samla mig mot det. Jag vill bara skapa något som kommer att uppmuntra människor att köpa mindre, reparera mer, omhuldas mer och bygga en relation med ett plagg.”

Detta är en förkortad transkriberad redigering av avsnitt 118 av MenswearStyle Podcast med Paul Clapham, grundare av uskees.com. Du kan lyssna på den fullständiga versionen här eller lyssna på Apple Podcasts, Spotify, eller din favoritpodcastspelare.